Cine Suntem

Misiunea Noastră

Evanghelizarea orașului, folosind metode relevante, maturizarea credincioșilor în grupe mici, ceea ce va face din biserică un centru de evanghelizare și echipare. Echipare pentru lucrarea din oraș, județ și zona de sud-est a țării în vederea plantării de noi biserici.

Viziunea Noastră

O comunitate de credincioși maturi în Hristos și cu impact în societate.

Crezul nostru

Cred într-un singur Dumnezeu și Tatăl Atotputernic; Creator al cerului și al pământului, și al tuturor lucrurilor vizibile și invizibile.

Și într-un singur Domn Isus Cristos, singurul Fiu născut al lui Dumnezeu, născut din Tatăl înainte de toate lumile, Dumnezeu din Dumnezeu, Lumină din Lumină, Însuși Dumnezeu din Însuși Dumnezeu, născut, nu făcut, fiind de aceeași substanță cu Tatăl; prin care au fost făcute toate lucrurile; care a coborât din cer, pentru noi oamenii și pentru mântuirea noastră, și a fost întrupat de Duhul Sfânt prin Fecioara Maria, și a fost făcut om; și a fost crucificat pentru noi sub Pilat din Pont; El a suferit și a fost îngropat; a treia zi a înviat, după Scripturi; S-a înălțat la cer, și șade la dreapta Tatălui; El va veni din nou, cu glorie, ca să judece pe cei vii și pe cei morți; a cărui împărăție este fără sfârșit.

Și în Duhul Sfânt, Domnul și Dătătorul Vieții; care iese de la Tatăl și de la Fiul; căruia, împreună cu Tatăl și cu Fiul, I se aduce închinare și este glorificat; care a vorbit prin Profeți.

Și o singură Biserică Sfântă Universală și Apostolică.

Recunosc un singur Botez care este spre iertarea păcatelor; și aștept după învierea din morți, și viața în lumea viitoare.

Amin.

VALORILE NOASTRE

  • Fidelitatea Scripturală
  • Cristocentrarea
  • Integritatea morală în toate aspectele şi activităţile vieţii
  • Lucrul în echipă şi conducerea în echipă
  • Ucenicia / Grupele mici
  • Membralitatea în biserica locală
  • Familia
  • Manifestarea darurilor spirituale şi slujirea orientată pe daruri
  • Caracter
  • Evanghelizarea

Mărturii

Oameni schimbați de dragostea lui Cristos.

Paraschiv Cristian

Membru

Mă numesc Cristian Paraschiv și am 20 de ani. Deși m-am născut într-o familie de creștini, eu nu mergeam pe calea lui Dumnezeu, nu obișnuiam să citesc Biblia și mergeam la biserică „împins de la spate”. Biblia era irelevantă pentru mine. Într-o seară în timp ce mă uitam la un film, un gând mi-a venit în minte: de ce n-aș citi în timpul acesta Biblia, de ce pierd acest timp?

Atunci mi-am adus aminte de prima mea tabără, organizată de Biserica „Emanuel”, și cum mi-a schimbat inima. Din acea seară eu am ales să Îl urmez pe Isus. Din acel moment zilele au culoare, simt cum cineva are grijă de mine și mai mult de-atât simt iubirea unui Dumnezeu viu.

Familia Chelariu

Membrii

Bogdan și Cristina au devenit familia Chelariu în 2007, când două drumuri diferite s-au unit în fața lui Dumnezeu, ca dovadă frumoasă a modului uimitor în care El aduce oameni împreună. Bogdan vine dintr-o familie de creștini iubitori de Dumnezeu. L-a cunoscut pe Isus în adolescență, într-o tabără creștină. In momentul acceptării iubirii divine, viața „corectă” a copilului crescut în biserică a devenit viața reală a omului căruia i se revelează Creatorul.

Cristina a încercat să își găsească împlinirea în literatură și moralitate, făurindu-și un univers în care Dumnezeu era o entitate distantă și rece. Nu a știut cât de perioculoasă era poziția aceasta a omului justificat prin morală, până când a fost pusă față în față cu un Isus iubitor, care venise pe pământ ca om, nu doar moral, ci desăvârșit. Drumurile celor doi s-au intersectat în contextul slujirii lui Dumnezeu printre cei marginalizați, iar dorința lor este să poată sluji în continuare acolo unde creația Lui suferă. Cristina vede în Dumnezeu un vindecător; pentru Bogdan El este Stăpânul iubitor. Amândoi vor ca dincolo de onorurile împărăției omului, viețile lor să conteze pentru Împărăția lui Dumnezeu.

Familia Telehoiu

Membrii

Mă numesc Telehoiu Mădălin Silviu, provin dintr-o familie de creștini ortodocsi. Nu am avut contact prea mult cu biserica în copilăria mea, poate doar de Paște și de Crăciun. Undeva de la vârsta de 13 ani până la 20 de ani, am trăit experiențe dureroase pentru sufletul meu, relații nelegitime, consum de stupefiante, violențe, furturi și alte lucruri nesănătoase. Acești 7 ani au
fost negri din punct de vedere spiritual. Am trecut prin cele mai imorale lucruri pe care un tânăr le poate face, lucruri care mi-ua furat pacea, bucuria și mi-au întunecat gândirea.

Dar totul s-a schimbat în luna mai a anului 2012, când am intrat în biserica „Emanuel” la evenimentul „Porțile Raiului, flăcările iadului”. De atunci am început să îl caut pe Dumnezeu, ușor câte ușor. Lanțurile spirituale au început să cadă, viciile să se depărteze de mine. Într-un cuvânt, să fiu transformat în bine prin Numele Cel mai Sfânt și iubit : Isus Hristos.

Astăzi, la 7 ani de la acel moment, sunt o persoană nouă, regenerată, transformată. Am o familie frumoasă, doi copilași și sunt student la Universitatea Dunărea de Jos. De asemenea, muncesc pentru o companie ca și consilier clienți. Hristos mi-a readus zâmbetul curat pe chip și împreună cu biserica Lui mergem prin povestea vieții ce va avea un final fericit în brațele Mântuitorului nostru!