Telefon: 004 0236 466798 | E-mail: emanuel.galati@gmail.com | Adresa: Str. Morilor nr. 160-162, Galati, 800305, Romania

Biserica Crestina Emanuel Galati

Laudă și închinare

Laudă și închinare

Piesă teatru

Piesă teatru

Parinți și copii

Parinți și copii

Școala duminicală copii

Școala duminicală copii

Evanghelizare

Evanghelizare

Grup mic

Grup mic

Școala duminicală copii

Școala duminicală copii

Colinde de Crăciun

Colinde de Crăciun

Misiune India

Misiune India

Slujbă publică

Slujbă publică

Copii

Copiii sunt cea mai mare valoare a noastră, a bisericii, a societăţii și contează fiecare clipă din formarea lor. Biserica sprijină părinții pentru educaţia morală şi spirituală a copiilor. Lucrarea cu copii este cea mai fumoasă responsabilitate: aceea de a forma caractere.

OFERIM PENTRU COPII:

 • Școala Duminicală – are loc duminica dimineața și se desfășoară pe grupe de vârstă. Program: copiii mai mari vin dimineaţa mai devreme, de la 9.00 la 10.30, iar cei din clasele mai mici se întâlnesc de la ora 10.30 (în timpul slujbei).
 • Mama și Copilul și Creșa (copiii sub 3 ani)
 • Spectacole de Crăciun, Paște, Ziua Copilului.
 • Cadouri de Crăciun
 • Activități speciale
 • Implicarea copiilor în programele bisericii și în spectacole de evanghelizare

 • Toţi învăţătorii de Şcoală Duminicală iau parte, în mod regulat, la cursuri de formare şi pregătire în acest domeniu, cursuri organizate de asociaţii atât din ţară, cât şi din străinătate. În plus, anual, organizăm o tabăra la munte pentru învăţători, unde au un timp special de rugaciune, împrospătare a viziunii şi planificare.

  Coordonator Departament: Florin Onișor

  Tineri

  Pentru biserica noastră, tinerii sunt un segment deosebit de important. Dorim ca orice tânăr care vine în biserica noastră să se simtă ca într-o familie şi în sensul acesta pot participa la o multitudine de întâlniri și activități:

  ◾Participarea la slujbele bisericii
  ◾Slujbă specială pentru tineri în fiecare duminică ora 18:30
  ◾Ucenicie și creștere spirituală în grupe mici
  ◾Tabere, excursii, activități organizate cu diverse ocazii
  ◾Consiliere (probleme personale, consiliere premaritală etc)
  ◾Cursuri și formare de lucrători
  ◾Implicarea în activități cu copiii, evanghelizări, biserici din sate, activități sociale, misiuni
  ◾Activități și evanghelizări pentru studenți, liceeni
  ◾Muzică (laudă și închinare), mass media creștină

  Prin tot ceea ce facem încercăm să venim în întâmpinarea nevoilor lor spirituale, furnizându-le atât un cadru favorabil dezvoltării de relaţii, cât şi unul propice creşterii spirituale susţinute. Avem în prezent peste 100 de tineri care frecventează biserica noastră.

  Coordonatori: Eugen Iordache şi de Marcel Maxim

  Grupe mici

  Într-o lume alienată, incapabilă să dezvolte şi să menţină relaţii de calitate, noi am descoperit că avem nevoie unii de alţii şi că cel mai fertil teren pentru dezvoltarea cunoştinţelor şi abilităţilor, în procesul de modelare al caracterului, rămâne GRUPUL MIC, după modelul lăsat nouă de către Isus Hristos. Biserica Emanuel şi-a dezvoltat filozofia de lucrare, bazându-se pe acest model. În cadrul bisericii funcţionează grupe deschise, în care oricine este binevenit şi unde experimentăm împreună o părtăşie de calitate, mărturisim altora Evanghelia şi ne zidim reciproc din punct de vedere spiritual. Persoanele cu devotament crescând faţă de Dumnezeu sunt implicate în grupe de ucenicie, unde, pe baza unei relaţii de încredere reciprocă, se realizează un transfer de cunoştinţe şi abilităţi menite să producă transformare şi creştere, pentru ca fiecare să îşi poată gestiona independent relaţia lui cu Dumnezeu, ajutând la rândul lui pe alţii, în procesul edificării spirituale.

  Nu ești încă înscris într-un grup?
  Nu ești membru al bisericii dar cauți răspunsuri și persoane care să te îndrume la Dumnezeu și la o viață creștină?
  Contactează responsabilii noștri cu grupurile mici: Marian Dumitrașcu și Lenuța Chronic

  Misiune în județ

  O componentă vitală a viziunii noastre este plantarea de biserici în localităţile judeţului Galaţi, fiindcă acest judeţ are 181 de localităţi, dar numai 39 de biserici evanghelice. Dintre acestea un număr de 10 biserici au fost plantate de Biserica Emanuel dar ne implicăm activ în 14 locații. Am reușit să construim/ cumpărăm 6 clădiri pentru desfășurarea slujbelor. Lucrarea misionară este efectuată de câteva echipe care se deplasează săptămânal în localităţile ţintă pentru a face studii biblice, a ţine slujbe sau a vizita oamenii din sat. De multe ori întâmpinăm opoziţie puternică din partea unor săteni sau a membrilor clerului bisericii majoritare care nu acceptă activitatea noastră misionară, considerând-o prozelitism. În cele ce urmează vă prezentăm câteva date sumare despre fiecare punct de misiune.

  ◾Nicopole
  ◾Cudalbi
  ◾Oancea
  ◾Rediu
  ◾Rogojeni
  ◾Frumușița
  ◾Tecuci
  ◾Tudor Vladimirescu
  ◾Negrea
  ◾Smârdan
  ◾Șendreni
  ◾Vasile Alecsandri
  ◾Schela

  Responsabil misiune județ este Marcel Maxim.

  În aceste sate avem și programe de Şcoală Duminicală. 7 echipe merg săptămânal în 8 localități pentru a duce copiilor Evanghelia. Coordonator Școală Duminicală în județ este Violeta Buhai.

  Misiune India

  Alături de lucrarea internă în oraş şi în judeţ, Biserica „Emanuel” a răspuns şi Marii Trimiteri care include, alături de localitatea şi ţara noastră, atingerea tuturor naţiunilor pământului: „să se propovăduiască tuturor neamurilor, în Numele Lui, pocăinţa şi iertarea păcatelor” (Luca 24:48)

  Prin contribuţia unor tineri din biserica noastră, care au dorit să meargă în misiuni externe, prin donaţii financiare sau de produse, prin rugăciune, ajutorul unor misionari pe termen lung sau organizarea unor evenimente de motivare la misiune, am dovedit o implicare constantă, serioasă, necondiţionată de alte probleme sau neajunsuri ale bisericii.

  INDIA- țara milioanelor de idoli

  Începând cu 2001, membra noastră Dana A. a participat la mai multe misiuni pe termen scurt și mediu în India sprijinind lucrări locale și misionari români și autohtoni, lucrând în proiecte sociale, evanghelizări, ucenicie tineri lucrători indieni. În prezent misionează acolo pe termen lung.

  "În tot acest timp am văzut oameni acceptându-L pe Domnul, o femeie lăsând idolii hinduismului şi venind la Isus, chiar vindecări fizice, duhuri alungate, am putut vorbi despre El în cele mai îndepărtate colţuri ale lumii şi am trăit minuni zilnice în care Dumnezeu mi-a purtat de grijă. Cu nimic dintre acestea nu mă pot lăuda, ştiu că numai Cel de Sus a lucrat. Dar îmi pare bine că am spus DA chemării Lui. Este atâta întuneric spiritual şi atât de puţini misionari."

  Află mai multe despre experiențele sale din India siteul www.danaindia.webs.com
  Scrisori de rugăciune Dana: iul- aug 2011, oct 2011
  O puteți sprijini pe Dana în lucrare donând în contul de misiune al bisericii noastre sau direct în:
  Cont RON: RO72 RZBR 0000 0600 0877 4590
  EUR: RO91 RZBR 0000 0600 0830 8745, Raiffeisen Bank

  Ajutorare

  Acest Departament se ocupă de ajutorul membrilor dar și a altor persoane în nevoie sau victime ale unor dezastre naturale cu:

  ◾alimente
  ◾medicamente
  ◾materiale de constructie
  ◾sprijin practic cu voluntari
  ◾cadouri de Crăciun
  ◾ajutoare financiare

  Responsabili: Niky Mehedinți și David Chronic

  Administrativ

  Asigurarea suportului material și organizatoric pentru ca activitățile planificate să se poată desfășura în condiții bune.

  Responsabili: Eugen Iordache și Valeriu Mihai

  Multimedia

  Asigura textul, imaginile, sunetul si video necesar desfasurarii slujbelor publice si a evenimentelor evanghelistice si duce slujba de duminica dimineata in casele oamenilor care nu merg la biserica prin internet, televiziune locala sau radio local.

  Obiective:

  1. Filmeaza de calitate slujbele de Duminica dimineata
  2. Transmite live prin internet slujbele de duminica dimineata
  3. Asigura poriectie fisiere power point
  4. Amplifica sunetul si transmite uniform pentru toata sala
  5. Actualizeaza web site www.emgl.org cu cele mai noi informații

  Responsabil: Ionuț Rășcanu

  Awana

  Din octombrie 2012 s-a s-a început un club AWANA - de evanghelizare a copiilor din oras. Întâlnirile cu copiii au loc Sâmbăta, la Sala de sport de la Școala Gimnazială nr. 42.
  În timpul unui club au loc:

  – jocuri de careu
  - o lecție biblică
  - memorarea unui verset biblic
  - un timp pe echipe de vârstă unde se aprofundează lecția biblică

  La întâlnirile de club participă între 20 și 50 de copii, majoritatea dintre ei nu au părinții credincioși. Unii dintre ei, pentru prima dată au citit din Biblie la aceste cluburi.

  Responsabil: Eugen Iordache

  Go to top of page